Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016



                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                        ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2016 
Συνάδελφοι, συν/φισες

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ άνοιξε ζήτημα οργανογράμματος σε συνδυασμό με μία «νέου τύπου αξιολόγηση». Πρόκειται για την υλοποίηση κατευθύνσεων του μνημονίου σχετικά με τις «αξιολογήσεις» σε δημόσιο και εταιρείες συνδεδεμένες με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα(όπως η ΕΥΔΑΠ).
Η δήθεν αξιολόγηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μοχλός ώστε στο επόμενο διάστημα να στηρίξει περικοπές θέσεων εργασίας, μισθών και δικαιωμάτων.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των συναδέλφων για τις θέσεις ευθύνης (προϊσταμένων, αν. διευθυντών, διευθυντών κλπ) υπάρχει κανονισμός προσωπικού που ρυθμίζει τις κρίσεις και την εξέλιξη του προσωπικού της εταιρείας και στην υπηρεσία προσωπικού είναι κατατεθειμένα όλα τα πτυχία και οι βεβαιώσεις σπουδών των συναδέλφων . Ποιά σκοπιμότητα λοιπόν εξυπηρετεί το κάλεσμα για κατάθεση βιογραφικών από τους συναδέλφους τη στιγμή που όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στη Διοίκηση ; Πως εξασφαλίζεται η αξιοκρατία και η διαφάνεια έστω και όπως την εννοούν αλλά και η προοπτική ότι τα νέα στελέχη δε θα εργαστούν στην κατεύθυνση που προαναφέραμε και θα αγωνιστούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να μην προχωρήσει  η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, για να μην περάσουν οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, για ΣΣΕ που θα αναπληρώνουν τις απώλειες των τελευταίων χρόνων ;

Επειδή είμαστε αντίθετοι με την ανάθεση αξιολόγησης σε ιδιωτική εταιρεία καθώς και με άτυπες επιτροπές (τι σημαίνει άραγε αυτό;) απαιτούμε να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία και να αξιοποιηθεί ο κανονισμός προσωπικού.

Θεωρούμε τέλος πως η συνέχιση της διαδικασίας εντάσσεται στα πλαίσια της «αριστερής» ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ένταξης στο υπερταμείο με όλες τις αρνητικές εξελίξεις που θα υπάρξουν από αυτό για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που τα συμφέροντα τους είναι ασύμβατα με αυτά της διοίκησης, της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Καταγγέλλουμε ως υποκριτικές και εντέλει υπονομευτικές, φωνές και συνδικαλιστικές παρατάξεις(ΣΕΚΕΣ) που ενώ έλεγαν στα ΔΣ σωματείων και ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, καθώς και σε ανακοινώσεις τους, να πάρουμε μέρος στην προσχηματική διαβούλευση για το οργανόγραμμα ώστε να νομιμοποιήσουμε την διαδικασία, μετά ζήταγαν στο προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας να αρνηθούν να καταθέσουν αιτήσεις και βιογραφικά οι εργαζόμενοι .

Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ καθώς και τις διοικήσεις σωματείων και ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ που ασχολήθηκαν στα ΔΣ με το οργανόγραμμα ζητώντας «μικρό και ευέλικτο σχήμα» σπέρνοντας αυταπάτες πως αυτό θα είναι σε όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών και εντέλει δεν έχουν ζητήσει να σταματήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των βιογραφικών που περιγράψαμε παραπάνω, απαιτώντας να τηρηθεί ο κανονισμός προσωπικού σχετικά με τις κρίσεις, την αξιολόγηση και τις προαγωγές(αντίθετα με ανακοίνωση  της η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ εύχεται και καλή επιτυχία στο «δύσκολο έργο τους»).