Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙA ΕΣΚ Αποχέτευσης -19/09/16



                                                                          ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
                                                                     ΕΣΚ Αποχέτευσης                              19/09/16
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Την Τρίτη 13/09/16, έγινε ΔΣ του σωματείου μας, με θέμα τις εκλογές και τον ορισμό εκλογοαπολογιστικής ΓΣ. 
Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε κάποια από αυτά που έγιναν γιατί θεωρούμε πως πρέπει να τα γνωρίζουν και να τα καταδικάσουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Συγκεκριμένα, ζητήσαμε να μπει για ψήφισμα ένα κάλεσμα Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου αγώνα, για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε ως τώρα και κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ. Ο Πρόεδρος του σωματείου και με όλη την ΠΑΣΚΕ να συμφωνεί, απόρριψαν την πρόταση χωρίς ψηφοφορία, χλευάζοντας πως ήταν μακροσκελής και βαριούνταν να την ακούσουν!
 Επίσης απόρριψαν την πρότασή μας να γραφτούν οι οχτάμηνοι στο σωματείο με την πρόφαση πως δεν προβλέπεται από το καταστατικό, κάτι που δεν είναι αλήθεια.(σελ. 3, άρθρο 5, παρ. 1 του καταστατικού).
Γνωρίζουν πολύ καλά στην ΠΑΣΚΕ και το κάλεσμα ποιο είναι (γι αυτό αρνήθηκαν να το ακούσουν) και το δικαίωμα των οχταμηνιτών να είναι μέλη του σωματείου. Εκείνο που τους ενοχλεί και γι αυτό δεν ψηφίζουν τέτοιες προτάσεις, είναι επειδή προωθούν την ενότητα της εργατικής τάξης, καλλιεργούν αγωνιστικές διαθέσεις στους εργαζόμενους, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να διεκδικήσουμε καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας.
Θεωρούμε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουμε αυτές τις πρακτικές, καθώς και τις παρατάξεις που τις χρησιμοποιούν, γιατί υπονομεύουν τα συμφέροντά μας, βάζουν το φίδι που λέγεται συντεχνιασμός στον κόρφο μας, δηλ. στην ουσία διασπούν την εργατική τάξη.   
Είναι αναγκαίο στις σημερινές συνθήκες, οι εργαζόμενοι να προσέλθουν μαζικά στη ΓΣ που θα γίνει στην αίθουσα Ηπειρωτών στις 12/10, όπως και στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18-19-20 Οκτώβρη.
Καλούμε κάθε τίμιο εργάτη και εργαζόμενο να στηρίξει όχι μόνο με την ψήφο του την ΕΣΚ, αλλά και με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιό μας.
       ΕΣΚ  ΕΥΔΑΠ  Αποχέτευσης                       (μέλος της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΠΑΜΕ  ΕΥΔΑΠ)