Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ενάντια στο νέο «υπερ-ταμείο» ιδιωτικοποιήσεων

Κινητοποίηση στη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την ένταξη της εταιρείας στο «υπερ-ταμείο» ιδιωτικοποιήσεων.
 Αντιπροσωπεία τους κατέθεσε το ψήφισμά τους σε όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής.
Νωρίτερα το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια, όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό που αναγράφει: «Νερό φθηνό για όλο το λαό. ΕΥΔΑΠ λαϊκή περιουσία. Όχι στην ιδιωτικοποίηση».
Στο πλευρό των εργαζομένων παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας (12 μ.-3 μ.μ. και 3 μ.μ.-6 μ.μ.). Την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με 24ωρη απεργία και νέα συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.
Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων αποφασίστηκε με ομόφωνες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) και ύστερα από προτάσεις που κατέθεσαν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
 Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, προχώρησαν σήμερα και οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ). Στα πλαίσια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση  24ωρης απεργίας αύριο Τρίτη.
Από την πλευρά τους οι ταξικές δυνάμεις στον ΟΑΣΘ κάλεσαν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στις 6.30 μ.μ στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Σημειώνεται ότι αύριο η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
 Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση, «σήμερα έρχεται ένα νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων. Όλα τα βασικά αγαθά, όπως είναι το νερό στην περίπτωση της ΕΥΑΘ, παραδίδονται ολοκληρωτικά στα μονοπώλια από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ΕΕ. Να απαντήσουμε με ένα μεγάλο ΟΧΙ στις νέες ιδιωτικοποιήσεις.
 Να οργανώσουμε τον αγώνα και να απαντήσουμε με διεκδικητικό πνεύμα σε αυτά που μας ετοιμάζουν, να μη δεχτούμε να ζούμε με τα ελάχιστα και την ίδια ώρα να προστατεύονται και να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».
Κινητοποιήσεις διοργανώνει αύριο το ΠΑΜΕ και σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.