Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Προσωπικά δεδομένα και Πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ              ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση.                                                                                                                                                                                        Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, τις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών τομέων της οικονομίας (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ-ΔΕΗ-ΕΛΠΕ κλπ) , την αύξηση της φοροληστείας δουλεύοντας για την προστασία και την επέκταση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.                          
 Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει.                                                                                                                                   Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτεί, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.                                                           
Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει αγκαλιά με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Επιχειρούν να βάλουν με κάθε τρόπο στο γύψο τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης, να υψώσουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων.                                                                                                                              Με την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτήν την αδικία καθώς ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα! Μετά την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς, ετοιμάζουν να προκαλέσουν βαρύ πλήγμα στο απεργιακό δικαίωμα, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.                      
Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο! Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά η σύμπνοια και ο κοινός βηματισμός του μαύρου μετώπου ΕΕ-κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια όλα τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον πιο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν με μια φωνή την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση όταν η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης "αξιολόγησης", που παράλληλα βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Οι ίδιες δυνάμεις (και οι διασπάσεις τους στην ΕΥΔΑΠ) έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν την 24ωρη απεργία που προηγήθηκε (δεν απεργούν ούτε οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές τους), εμποδίζουν την οργάνωση των διεκδικήσεων στους χώρους δουλειάς, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, γίνονται μεσάζοντες δικηγορικών γραφείων, απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα.
Αυτές οι δυνάμεις κωλυσιεργούν σε βαθμό πλήρους άρνησης στην έγγραφη πρόταση του εκλεγμένου της ΕΣΚ (από 27-12-2017) προς την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ καθώς και στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές πιέσεις του προς τον πρόεδρο της ΟΜΕ και τον πρόεδρο του Συλλόγου Προσωπικού για σύγκληση Έκτακτων Διοικητικών  Συμβουλίων με θέματα:
 1ο) Την άμεση έναρξη κινητοποιήσεων και την κήρυξη απεργίας μόλις η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στη βουλή και
 2ο) Την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης και εκβιαστικής ανακοίνωσης της διοίκησης για τα προσωπικά δεδομένα.
Προφανώς μπορούν να κάνουν σωρεία «έκτακτων» ΔΣ για το πώς θα εισπράξουν οι εκλεγμένοι τα λεφτά των δικαστηρίων των ασφαλιστικών και για το πως θα δώσουν συνδικαλιστική άδεια στα μέλη του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ(που δεν είναι συνδικαλιστές αλλά είναι επικεφαλής των παρατάξεων τους), αλλά δεν υπάρχει λόγος σύγκλησης του ΔΣ της ΟΜΕ όταν αφορά στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, στο δικαίωμα στην απεργία και στους πλειστηριασμούς ή στον ωμό εκβιασμό να μας αφήσουν εμάς και τα παιδιά μας ανασφάλιστους αν δεν τους παραχωρήσουμε τον πλήρη έλεγχο της ζωής μας.


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Στο θέμα που προέκυψε με την ανακοίνωση για τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να πληροφορήσουμε τους συναδέλφους πως από την πρώτη στιγμή που έπεσε το έγγραφο στα χέρια μας και στις διαδοχικές συναντήσεις της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ πρώτα με τον Διευθ. Σύμβουλο και την επομένη με τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ (παρουσία και στις δύο του Γ. Δ/ΤΗ Ανθρωπίνου Δυναμικού) ζητήσαμε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης και εκβιαστικής ανακοίνωσης της διοίκησης.
Από την συζήτηση προέκυψε πως δεν έχει κανένα δικαίωμα η διοίκηση να απαιτήσει την υπογραφή μας , δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, κανονισμό υγειονομικής περίθαλψης, κανονισμό προσωπικού, ΣΣΕ η υποχρέωση των εργαζομένων να συναινούν με υπογραφή τους στην επεξεργασία και διαβίβαση των προσωπικών τους δεδομένων.
Η όλη προσπάθεια να μας αποσπάσουν την δεδομένη στιγμή εκβιαστικά την υπογραφή μας (κατάθεση του πολυνομοσχεδίου όπου προβλέπεται κι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ) εκτός από απαράδεκτη είναι και επικίνδυνη και συνδέεται με το υγειονομικό και τα εργασιακά μας δικαιώματα (περιορισμό εξετάσεων, πέρασμα υγειονομικής στον ΕΟΠΥ, έλεγχο προσέλευσης-αποχώρησης και με  βιομετρικά στοιχεία, αξιολόγηση, κλπ) . 
Χρειάζεται την άμεση αντίδραση της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και των σωματείων που όπως φαίνεται οι πλειοψηφίες δεν δείχνουν τη διάθεση να αντιδράσουν, δίνοντας χρόνο στη διοίκηση (ακόμα δε βγήκε ανακοίνωση από την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ που να ενημερώνει τους εργαζόμενους και να τους καλεί να μην υπογράψουν όπως ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή)και βάζοντας πλάτη με αυτό τον τρόπο στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της διοίκησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη βάλουν την υπογραφή τους στο απαράδεκτο και εκβιαστικό έγγραφο της διοίκησης (που άλλωστε δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν) γιατί θα χρησιμοποιηθεί εις βάρος τους και εις βάρος των οικογενειών και των παιδιών τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους που είναι επιφορτισμένοι με την θεώρηση των βιβλιαρίων να μην επιμείνουν στην ταυτόχρονη υπογραφή παραχώρησης των προσωπικών μας δεδομένων που είναι παράνομη και εκβιαστική τακτική γιατί έτσι γίνονται συνυπεύθυνοι στους σχεδιασμούς της διοίκησης.

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, ως και τη μέρα ψήφισης των νέων μέτρων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και σωματεία. 
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 12/1 στις 12μμ στην Ομόνοια.
Όλοι τη  Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.