Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας 12μμ -3μμ Παρασκευή 12-1-2018




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η χτεσινή ημερομηνία κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου μπορεί κάλλιστα να θεσμοθετηθεί ως "εθνική εορτή" του κεφαλαίου στην Ελλάδα, αφού γίνεται πράξη ένα πάγιο αίτημά του, αυτό που αφορά το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, περιέχει επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, με βάση τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις , τσεκούρι στα επιδόματα, γενίκευση των πλειστηριασμών, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας, ακόμη για χρέη προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. 
Δημιουργεί ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών κ.λπ. Θεσπίζονται νέες φορολογικές ρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου, την ίδια στιγμή, πέρα από τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά, βάζει τις βάσεις και για ένα νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, αφού οι συνέπειες πολλών από τις ρυθμίσεις που περιέχει (ιδιωτικοποιήσεις, αναμόρφωση μιας σειράς επιδομάτων κ.λπ.) θα φανούν πιο καθαρά το επόμενο διάστημα.
Η ΕΣΚ και ο εκπρόσωπος της  εμπρός στις εξελίξεις κατέθεσε από τα Χριστούγεννα έγγραφο αίτημα να συνεδριάσει έκτακτα το ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και να πάρει απόφαση για απεργία και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 
Μετά τις  επίμονες οχλήσεις μας καταφέραμε σήμερα να πάρουμε ομόφωνα όλες οι παρατάξεις απόφαση για την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας  αύριο Παρασκευή 12-Γενάρη  12μμ έως τις 3μμ βάζοντας και την ΕΥΔΑΠ στο μεγάλο απεργιακό μέτωπο των σωματείων –εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών που αντιδρούν και υπερασπίζονται το ιερό δικαίωμα της απεργίας (που χύθηκε αίμα χιλιάδων αγωνιστών της τάξης μας για να το κατακτήσουμε), στον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, της περικοπής επιδομάτων,κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας.
Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν η κυβέρνηση, η ΝΔ, που πρωτοστάτησε στην επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, ο ΣΕΒ και οι παρατρεχάμενοί τους, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός (ειδικά σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ), ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα βάλουν εμπόδια στη συλλογική πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Σπείρανε ανέμους, θα θερίσουν θύελλες.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι καθημερινά στο δρόμο, στις κινητοποιήσεις και απεργίες που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα και οι άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις τις επόμενες μέρες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να περάσουν στην αντεπίθεση. Να πάρουν όλοι μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πρωτοβουλίες που οργανώνει το ΠΑΜΕ .



Όλοι στην τρίωρη στάση εργασίας 12μμ με 3μμ που κήρυξε η Ομοσπονδία.


Όλοι αύριο στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 12μμ.

Όλοι την Δευτέρα στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 6μμ

Όλοι στους δρόμους. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. Ούτε βήμα πίσω.