Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Από σήμερα καθημερινές αγωνιστικές δράσεις - Μαζικά στην απεργία στις 12 Γενάρη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Την συμμετοχή τους στην απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις εκείνη την ημέρα καθώς και στο καθημερινό πολύμορφο πρόγραμμα δράσης, προκειμένου να δοθεί απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, ανακοινώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, ανταποκρινόμενα στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του «καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση, που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες, να πάρει δυναμική απάντηση. Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων "δημοσιονομικής προσαρμογής", αλλά και καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, έως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. Το ΠΑΜΕ καλεί, επίσης, συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, μέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής».

Απεργιακές αποφάσεις έχουν λάβει δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω) ενώ σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Απεργία στις 12 Γενάρη

Απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Γενάρη θα γίνουν στην Αθήνα, στις Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι και στην Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Γενάρη θα γίνουν μέχρι στιγμής:

Αθήνα: Στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια
  

Κινητοποιήσεις την Τρίτη 9 Γενάρη

Εξάλλου στο πλαίσιο των πολύμορφων αγωνιστικών δραστηριοτήτων την Τρίτη 9 Γενάρη θα γίνουν κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις.

Αθήνα: Στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια

Κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία την Τετάρτη 10 Γενάρη

Ακόμη, στα πλαίσια των πολύμορφων δραστηριοτήτων θα γίνουν κινητοποιήσεις την Τετάρτη 10 Γενάρη στα Ειρηνοδικεία της χώρας. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής:
Στην Αττική το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 3.30 μ.μ. στα Ειρηνοδικεία Αθήνας (Κυρίλλου Λουκάρεως 14), Νίκαιας (Ερμού 6 και Π. Τσαλδάρη), Πειραιά (Νικήτα 12).


Συλλαλητήρια την Δευτέρα 15 Γενάρη

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης των μέτρων με συλλαλητήρια μέχρι στιγμής σε:
Αθήνα: Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια. Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου με αναχώρηση στις 4 μ.μ. από τον ΟΤΕ.