Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΩΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΕΚΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΩΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΕΚΑ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Με μια ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, η δικαιοσύνη αποφασίζει την ακύρωση του 29ου Συνέδριου του ΕΚΑ (Μάιος 2016), των αποφάσεων και των αρχαιρεσιών του.

Με ένα απαράδεκτο σκεπτικό υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου της ΑΛΦΑ Τράπεζας, η τυφλή δικαιοσύνη που όταν είναι να παρέμβει κατά των συνδικάτων ανοίγει διάπλατα τα μάτια της , διατυπώνει τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι δεν προβλέπεται στο καταστατικό του ΕΚΑ αποκλεισμός αντιπροσώπων λόγω παρατυπιών στις αρχαιρεσίες που τους ανέδειξαν και στη συνέχεια αναφέρει: «Ο έλεγχος του κύρους των κάθε φύσεως εκλογών των οργάνων σωματείων απόκειται στη δικαιοδοτική κρίση των δικαστηρίων και όχι των διοικητικών συμβουλίων ή Γενικών Συνελεύσεων (σ.σ. στη συγκεκριμένη περίπτωση ως Γενική Συνελευση θεωρείται το Συνέδριο του ΕΚΑ) των υπερκείμενων οργανώσεων, τα οποία δεσμεύονται από το εκλογικό αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της πρωτοβάθμιας οργάνωσης – μέλους της, που αφορά την εκλογή των αντιπροσώπων τους για τα συνέδρια των τελευταίων.

Η απόφαση του δικαστή ακυρώνει στην πράξη τη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργάνων, ιδιαίτερα των δευτεροβάθμιων, να ελέγχουν και να νομιμοποιούν τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών τους αρχαιρεσιών όπως προβλέπουν ρητά τα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που άλλωστε γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο για να γίνει μέλος σε δευτεροβάθμιο.

Ανοίγει τις ορέξεις απροκάλυπτα και εν όψη νέου συνδικαλιστικού νόμου του άμεσου ελέγχου των συνδικάτων από το κράτος και τους συμμάχους του τον ΣΕΒ και τις εργοδοσίες.
Προσπαθώντας δε απροκάλυπτα την παρέμβαση στα συνδικάτα , ισχυρίζεται πως μοναδικός κριτής ελέγχου και νομιμοποίησης των διαδικασιών των σωματείων, δεν είναι τα ίδια τα συνδικαλιστικά όργανα και τα καταστατικά τους αλλά τα δικαστήρια.

Η επίθεση που γίνεται στα συνδικάτα και ιδιαίτερα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να παίρνουν αποφάσεις όχι στις ΓΣ και στα συνέδρια τους αλλά στις αίθουσες των δικαστηρίων είναι άνευ προηγουμένου και απολύτως προκλητική

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Ως σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και μέλος του ΕΚΑ, ως το παλαιότερο και ιστορικότερο σωματείο της ΕΥΔΑΠ δεν μπορούμε να αδρανήσουμε και να κλείσουμε τα μάτια στην απροκάλυπτη επίθεση που δέχονται τα συνδικάτα προκειμένου να πέσουν και οι τελευταίες αντιστάσεις της εργατικής τάξης υπέρ του κεφαλαίου και της εργοδοσίας , δεν θα το επιτρέψουμε τα συνδικάτα έχουν δώσει διαχρονικά εξετάσεις έχουν χύσει το αίμα τους και αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν για τα συμφέροντα της τάξης μας.

Ομόφωνα το ΔΣ του συλλόγου μας καταδικάζει και καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση που επιχειρεί το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και των κρατικών μηχανισμών .