Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016



Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Αντιπροσωπεία των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (Δημοκρατική Συμπαράταξη), με επικεφαλής την κ. Γεννηματά, επισκέφτηκε την Ομοσπονδία μας κινητοποιώντας όλο τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ (συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ) στην ΕΥΔΑΠ καθώς και πλήθος καμερών και συμβούλων, προκειμένου να «εκφράσουν τη διαφωνία τους» με την υπαγωγή στο Υπερ-ταμείο των ΕΥΔΑΠ,ΔΕΗ και άλλων οργανισμών.

Η υποκρισία και ο εμπαιγμός έχουν και τα  όριά τους!

Στη συζήτηση που έγινε, στην οποία παρευρέθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έγινε παρέμβαση με σκοπό να απαντήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων αυτών επί της ουσίας γύρω από τα ζητήματα που μας αφορούν. Πρώτα και κύρια να απαντήσουν στο γεγονός ότι αυτά τα κόμματα από κοινού με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ έχουν βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, ότι έχουν ψηφίσει και στηρίξει όλα τα μνημόνια.

Πιστή αυτή και το κόμμα της στη λογική του αποπροσανατολισμού της παραπλάνησης αλλά και μη κάνοντας πίσω στις δεσμεύσεις τους απέναντι σε ΕΕ , κεφάλαιο και δανειστές μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να σώσουν την χώρα και ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να μη φέρει τους εφαρμοστικούς νόμους μόνος του , δηλαδή να συμπράξουν και να συμβάλλουν όλοι μαζί στον τρόπο που θα επιτεθούν στον ελληνικό λαό, στους εργαζόμενους.  Όσον αφορά τα εργασιακά, μας πρότεινε να μπούμε στο site του ΠΑΣΟΚ για να δούμε τις απόψεις τους.

Όσον αφορά στην συνάντηση της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ με την Πλεύση Ελευθερίας, η κ. Κωνσταντοπούλου μας ανέλυσε μια σειρά από νομικά επιχειρήματα που κατά την γνώμη της θα κρίνουν ως αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και μια σειρά ανατροπές. Καλλιεργούν την αυταπάτη στους εργαζόμενους ότι μέσα από τέτοιες λύσεις μπορεί να βρει το δίκιο του! Ίσως όπως το βρίσκουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απεργούν, αγωνίζονται, διεκδικούν και τα δικαστήρια βγάζουν τους αγώνες τους παράνομους!

Μιλάμε, για «δούλεμα ψιλό γαζί»! ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ «ξεχνάνε» ότι ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο, το οποίο περιγράφει χαρτί και καλαμάρι τι είναι αυτό το υπερταμείο.
Μαζί τους και τα άλλα κόμματα και επικεφαλής νέων σχηματισμών (ΛΑΕ, ΠΛΕΎΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) ψήφισαν προηγούμενα μνημόνια (ΔΗΜΑΡ) ή τα επικαιροποίησαν συμμετέχοντας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλη της με την συμφωνία για την παράταση των μνημονίων και δεν παραιτήθηκαν ούτε και όταν ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Τώρα, από άλλο «μετερίζι», θα συνεχίσουν να δίνουν στήριξη με άλλο τρόπο. Θα προσπαθούν να εγκλωβίζουν τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων σε αγώνες ακίνδυνους, αγώνες που θα ενσωματώνονται εύκολα, που δεν θα χτυπάνε στο κέντρο, στην καρδιά αυτής της πολιτικής αλλά παραδίπλα.

Τα κόμματα αυτά αποτελούν το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας και διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στα αφεντικά.
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Όλοι τους υποκρίνονται και προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Εμείς όμως έχουμε πλέον πείρα! Τους γνωρίσαμε και τους είδαμε. Πρόκειται για δυνάμεις πιστές στις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου. Οι όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις  τους αντανακλούν διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα, αυτό εννοούν όταν λένε ότι υπάρχουν περιθώρια για «άλλο μίγμα διαχείρισης». Υπηρετούν το μονόδρομο της ΕΕ, των μονοπωλίων. Για αυτό και δεν μπορούν από τη φύση τους να εκφράσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι εκ των πραγμάτων απέναντί τους.

Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι η ανασύνταξη και οργάνωση του κινήματος σε γραμμή σύγκρουσης με ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο. Μόνο με μια τέτοια γραμμή μπορούμε σήμερα να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για να γίνουν αυτά πράξη απαιτείται αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων, πρώτα και κύρια μέσα στους χώρους δουλειάς, με ενίσχυση του ΠΑΜΕ, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 6:30μμ στην πλ. Ομονοίας για το ζήτημα των ΣΣΕ, μαζί με τα κλαδικά Συνδικάτα Βιομηχανίας.