Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Tην σκυτάλη στην κατρακύλα πήρε χτες από τα χέρια της ΠΑΣΚΕ, το ΜΕΤΑ των ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 4/10/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην σκυτάλη στην κατρακύλα πήρε χτες από τα χέρια της ΠΑΣΚΕ, το ΜΕΤΑ των ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ.

Με μια επίδειξη πειθαρχίας στις εντολές της κυβέρνησης και των εργοδοτών η παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ στην ΕΥΑΘ επέλεξε με το πιο ύπουλο τρόπο να αποκλείσει το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων από τις εκλογές στην ΕΥΑΘ, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια και τις στοιχειώδης συνταγματικές και καταστατικές διαδικασίες.
Εντολές από κυβέρνηση και εργοδοσία προς τους ανθρώπους τους στο εργατικό κίνημα που ρητά τους αναθέτει το καθήκον να περιορίσουν, να σταματήσουν με κάθε παράνομο με κάθε βρώμικο τρόπο, το δυνάμωμα του ταξικού πόλου στους χώρους δουλειάς, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Δυνάμωμα, πιο συγκεκριμένα, του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας, στις εργολαβίες, την εντατικοποίηση στην δουλειά.
Ο πανικός τους είναι δικαιολογημένος. Η ίδια τους η ύπαρξη έχει νόημα όσο καταφέρνουν να κρατούν τους εργαζόμενους παθητικούς και αδρανείς. Όταν οι εργαζόμενοι τους γυρίζουν την πλάτη, όταν νιώθουν ότι κινδυνεύουν να καταστούν περιττοί ακόμη και για τα αφεντικά τους γίνονται αδίστακτοι, βγάζουν τις μάσκες των «αριστερών», των «προοδευτικών», των «δημοκρατικών».
Οι εργαζόμενοι και στην ΕΥΑΘ μπορούν να αξιοποιήσουν την πείρα τους, μπορούν σήμερα να βγάλουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Τα δικαιώματα τους θα βρουν το δρόμο του αγώνα, των διεκδικήσεων, των κατακτήσεων, όταν ξεμπερδέψουν με τους ανθρώπους της εργοδοσίας στα σωματεία τους.
Όπως κατάλαβε η ΠΑΣΚΕ ότι οι ταξικές δυνάμεις στο κίνημα δεν κιοτεύουν μπροστά στο σύνολο των δυνάμεων καταστολής που επιστρατεύτηκαν στην Κατερίνη για να διαφυλάξουν τη διεξαγωγή ενός νόθου συνεδρίου,…..
….. έτσι θα καταλάβει και το ΜΕΤΑ των ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ ότι δε θα επιτρέψουμε την νόθευση των συσχετισμών, το φίμωμα των ταξικών δυνάμεων στην ΕΥΑΘ.