Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υποδομών για να μην απολυθούν 23 υδρονομείς

Στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας 23 εργαζόμενοι - υδρονομείς της εταιρείας, μετά τις παρεμβάσεις κατά των προσλήψεών τους στον Άρειο Πάγο και από το ΑΣΕΠ.

Στη διάρκεια της συνάντησης αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου, ο οποίος απλά περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στην ηγεσία του υπουργείου.
Σημειώνεται ότι ενώ αρχικά είχε οριστεί συνάντηση με 7μελή επιτροπή των εργαζομένων, ο γγ ζήτησε η επιτροπή να μειωθεί σε 3μελή, με συνέπεια να μην παραστεί στη συνάντηση και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ.
Αμέσως μετά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση των εργαζομένων, ενώ όπως έγινε γνωστό η ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ αναμένει εντός της ερχόμενης εβδομάδας τη συγκεκριμενοποίηση των ραντεβού που έχουν ζητήσει με τον πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντίστοιχα.
Αμέσως μετά και από αυτές τις συναντήσεις θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ τονίζει ότι το ζήτημα συνδέεται με την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων.
Παράλληλα, διεκδικεί: Μετατροπή των συμβάσεων των νέων υδρονομέων σε αορίστου χρόνου, ενταγμένους στον κανονισμό. Καμία απόλυση στην ΕΥΔΑΠ.
Άμεση πρόσληψη όλων των εργολαβικών και ενοικιαζόμενων εργαζομένων σε τακτικές θέσεις εργασίας, χωρίς «συνεταιριστικά» κόλπα και τερτίπια κ.ά.


Πηγή: 902.gr     
Πέμπτη 02/11/2017