Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 24-10-2014 -ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


ΕΥΔΑΠ

Μεθοδεύσεις για την αλλοίωση των συσχετισμών

Το ρόλο της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας σε βάρος των εργαζομένων στο Σύλλογο Προσωπικού ΕΥΔΑΠ αποκαλύπτει και καταγγέλλει η παράταξη της ΕΣΚ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), μπροστά στις εκλογές που θα γίνουν στις αρχές Νοέμβρη.
Οπως αναφέρει η ΕΣΚ, «χρόνια τώρα αυτές οι δυνάμεις με τις πρακτικές τους εκφυλίζουν το εργατικό κίνημα. Είναι γνωστό ότι "μεταφέρουν" συναδέλφους από σύλλογο εργαζομένων σε σύλλογο εργαζομένων, ανάλογα με το ποιος έχει κάθε φορά αρχαιρεσίες. Αφού λοιπόν μετακόμισαν αρκετούς συναδέλφους σε διάφορους συλλόγους τώρα κάνουν καμπάνια να τους ξαναφέρουν πίσω στο Σύλλογο Προσωπικού, με στόχο να αλλάξουν τους συσχετισμούς υπέρ τους».
Η ΕΣΚ θέλοντας να βάλει τέλος σε αυτές τις μεθοδεύσεις κατέθεσε την πρόταση τη μέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, στις 24 Σεπτέμβρη, να κλείσει και το μητρώο, προκειμένου να αποτραπούν οι «μεταφορές». Η πρόταση έγινε με δεδομένο ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι συνδικαλισμένοι - έτσι δεν αποκλείονται κάποιοι από τα συνδικάτα εκτός από τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας για τους οποίους την ευθύνη φέρει η συνδικαλιστική πλειοψηφία που απορρίπτει σε μόνιμη βάση την πρόταση της ΕΣΚ για ένταξή τους στα σωματεία με πλήρη δικαιώματα.
Η πρόταση πέρασε καθώς την υπερψήφισε για πρώτη φορά και η ΠΑΣΚΕ. Να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια ήταν υπέρ της «μεταφοράς», αλλά προφανώς σήμερα εκτιμά ότι δεν ευνοείται. Αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι την πρόταση της ΕΣΚ την καταψήφισε όχι μόνο η ΔΑΚΕ, αλλά και η παράταξη ΣΕΚΕ (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) η οποία, όπως καταγγέλλει η ΕΣΚ «θέλει να διαιωνίσει τον εκφυλισμό».

Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 24-10-2014