Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ανυπακοή στην πράξη Νο2

Πετρούπολη: Ψήφισμα εναντίον του Ν. 4250/14 για τους ΙΔΑΧ από το Δημοτικό Συμβούλιο
Δημοσίευση: Παρ, 03/10/2014
 
Την αντίθεσή του στον Ν. 4250/14 για τους ΙΔΑΧ εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης.
Στο ψήφισμά του επισημαίνει: «Με τον έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) αποκαλύπτει τη σκοπιμότητά της για νέες χιλιάδες απολύσεις.
Θέλει να ξεφορτωθεί εργαζομένους με συγκροτημένα, πλήρη δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο ακόμα παραπέρα, σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε τομείς-φιλέτα του Δημοσίου και των ΟΤΑ.
Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά.
Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της “νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας” της συγκυβέρνησης, που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα. Ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών. Διαδικασία που ξεκίνησε ήδη και στο Δήμο Πετρούπολης και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση. Η κυβέρνηση εμπλέκει τις δύο διαδικασίες με προφανείς σκοπούς.
Συγκυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, τρόικα κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους εργαζόμενους συμβασιούχους με ομηρικές σχέσεις εργασίας και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες και αξιοκρατία στις απολύσεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πετρούπολης αποφασίζει κανένας φάκελος εργαζόμενου να μη δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις.
Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε το Ν.4250/14 και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για την κατάργησή του.
Καταδικάζουμε τη δίωξη κατά των πέντε (5) δημάρχων που αντιτάχθηκαν στην εφαρμογή του παραπάνω νόμου».