Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Το δημόσιο αγαθό του νερού να μη γίνει μέσο πλουτισμού για τους καπιταλιστές

Η κυβέρνηση προχωρά ολοταχώς στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Με απόφαση της συνέλευσης των μετόχων, τροποποίησε το καταστατικό για να είναι σύμφωνο με την πώληση των μετοχών και την πλήρη ιδιωτικοποίηση και με τροπολογία στη βουλή ρυθμίζει τα χρέη των Δήμων και του κράτους, με τρόπο τόσο προκλητικό που ο ιδιώτης που θα την πάρει,αντί να πληρώσει, θα πληρωθεί.

Οι συνέπειες θα είναι τραγικές όχι μόνο για τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις απολύσεις και το δραστικό περιορισμό των δικαιωμάτων τους. Θα είναι τραγικές πριν από όλους για τα λαϊκά νοικοκυριά που θα πούνε το νερό, νεράκι. Θα χρυσοπληρώνουν κάθε σταγόνα στον καπιταλιστή που θα πάρει την εταιρία και θα αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο τον κίνδυνο της υποβάθμισης της ποιότητας του νερού, των κατασχέσεων και το κόψιμο της παροχής του.

Απαιτείται γενικός ξεσηκωμός ώστε το ζωτικό και δημόσιο αγαθό του νερού να μη γίνει μέσο πλουτισμού και κερδοφορίας για τους καπιταλιστές.

Σε κάθε σωματείο, σε κάθε διοικητικό συμβούλιο, να γίνει συζήτηση και να αναληφθεί δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ