Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 1-12-2016



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι…
Την Τρίτη 29/11/16 επισκέφθηκε τον Α΄ τομέα  της αποχέτευσης  ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε κος Μπενίσης. Στο χώρο όπως ήταν φυσικό βρέθηκαν και συνάδελφοι που δεν δούλευαν, για να συζητήσουν μαζί του τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, με πρώτο απ’ όλα την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και την ένταξή της στο υπερταμείο.
Ο διευθύνοντας σύμβουλος είχε άλλες διαθέσεις και ξεκινώντας την ομιλία του ξεκαθάρισε: «σήμερα εδώ δεν ήρθα για να συζητήσουμε συνδικαλιστικά» και οριοθετώντας το πλαίσιο που ήθελε να γίνει η κουβέντα, είπε πως ήρθε για να δει που βρισκόμαστε και πώς πρέπει να προχωρήσουμε στη συνέχεια.
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, που διαμαρτυρήθηκε. Στη συνέχεια οι προσπάθειές του να θέσει προβλήματα όπως η ιδιωτικοποίηση, το υπερταμείο, τα δουλεμπορικά, οι οχτάμηνοι, αγνοήθηκαν από το διευθύνοντα. Σε κάποια αποστροφή του μάλιστα, ισχυρίστηκε πως έχει λύσει τα περισσότερα προβλήματά μας!
Θα συμφωνήσουμε πως έχει λύσει προβλήματα, όχι όμως αυτά που αφορούν τους εργαζόμενους, αλλά εκείνα που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Υλοποιεί δηλ. ο διευθύνοντας στο ακέραιο τα μνημόνια, αυξάνοντας την κερδοφορία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για να πουληθεί πιο εύκολα.
Αυτό όμως είναι αντίθετο με τα συμφέροντα των εργαζόμενων, σημαίνει πως έχει αυξηθεί ο βαθμός εκμετάλλευσής τους από την εργοδοσία, η οποία εκφράζεται και από τον διευθύνοντα σύμβουλο. Σημαίνει πως στη συνέχεια θα μετρήσουν κι άλλες απώλειες στα εργασιακά , μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα που τους έχουν απομείνει. Ήδη στην εταιρεία οι σχέσεις εργασίας με ατομικές συμβάσεις έχουν αυξηθεί, κάτι που αντικειμενικά αδυνατίζει την επιχειρησιακή μας ΣΣΕ. Και εδώ είναι μεγάλες οι ευθύνες του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονομεύει και με αυτόν τον τρόπο τα δικαιώματα των εργαζόμενων, αφήνοντας έξω από τα σωματεία συναδέλφους με τέτοιες σχέσεις εργασίας.
Γι αυτό καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, δηλ. το ΠΑΜΕ, στην κατεύθυνση ανασύνταξης του κινήματος, της ενότητας με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνησης και εργοδοσίας. Για να διεκδικήσουμε πάλι αυτά που μας πήραν τα τελευταία χρόνια. Για να χαράξει και να βαδίσει η εργατική τάξη το δικό της δρόμο.
Υ.Γ.  Στις απειλές που εκτόξευσε προς το συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ ο διευθύνων σύμβουλος, απαντάμε: ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ,OI ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.