Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Εργατικό ατύχημα στην καταμέτρηση




                      
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ              26-5-2016

Την Τρίτη  24/05 ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα προστέθηκε στη μακρά λίστα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν στην ΕΥΔΑΠ .
Συναδέλφισσα  εργαζόμενη στο τμήμα καταμέτρησης του Α’ περιφερειακού κέντρου κατά την  προσπάθεια της να σηκώσει φρεάτιο βάρους 80 κιλών και να πάρει τη μέτρηση ακρωτηρίασε το δάκτυλο της.
Τα συγκεκριμένα φρεάτια τοποθετήθηκαν το 2005 χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΕΣΥΠΠ.

 Να τονίσουμε επίσης ότι η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών είχε με έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Δικτύου Ύδρευσης  ζητήσει την αντικατάστασή τους με πλαστικά που είναι σαφώς ελαφρότερα και κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό λόγω κόστους .

Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι για τις διοικήσεις  της ΕΥΔΑΠ η Υγεία και η Ασφάλεια  των εργαζομένων  θεωρούνται κόστος που πρέπει να περικοπεί για να διασφαλιστούν  με οποιοδήποτε τίμημα τα κέρδη των μετόχων της εταιρείας και  ότι τα μέτρα προστασίας   των εργαζομένων σε συνθήκες είτε καπιταλιστικής κρίσης είτε καπιταλιστικής κερδοφορίας  πρέπει να αποτελούν καθημερινό στόχο πάλης για το εργατικό  κίνημα .

Αποδεικνύεται έτσι ότι το πολυδιαφημισμένο κοινωνικό πρόσωπο της διοίκησης  είναι  ανύπαρκτο όταν πρόκειται για τα δικαιώματα των εργαζομένων .
Απαιτούμε   από τη Διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στην   αντικατάσταση αυτών των φρεατίων καθώς και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης της υγείας της συγκεκριμένης  εργαζόμενης. 

ΥΓ. Άλλος ένας εργάτης χτύπησε σε σκάμμα με επίσημη αιτιολογία το πέσιμο από την σκάλα. Ελπίζουμε  όταν η εταιρεία παραλάβει τα μέτρα αντιστήριξης να σταματήσουν κι αυτού του είδους τα ατυχήματα.