Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  2-3-2016
Συναδέλφισσες. – συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα εκτυλίσσεται στην ΕΥΔΑΠ  ένα αποπροσανατολιστικό γαϊτανάκι με αφορμή τις κανονικές  άδειες που πληρώθηκαν διευθυντικά στελέχη, καθώς και εν ενεργεία κορυφαία, αλλά και πρώην συνδικαλιστικά στελέχη των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, αλλά και του ΣΕΚΕΣ. Και λέμε αποπροσανατολιστικό, γιατί στρέφει την προσοχή  των εργαζόμενων μακριά από το σημερινό στόχο πάλης, την επίθεση  που έχει εξαπολύσει  η αστική τάξη εναντίον μας, σε ασφαλιστικό, εργασιακά, δημοσιονομικά, ιδιωτικοποιήσεις, συνδικαλιστικό, μέτωπα που αυτή τη στιγμή είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και  αποτελούν αιτία πολέμου για όλη την εργατιά και τους συμμάχους της.
Σε αυτή την προσπάθεια , συμμετέχουν όλοι οι προαναφερόμενοι, έχοντας ο καθένας και τις δικές του επιδιώξεις. Όλοι μαζί  βάζουν πλάτη στην προσπάθεια που κάνει η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου για το ξεκλήρισμα της εργατιάς, της αγροτιάς, της επιστήμης, της νεολαίας, των απόμαχων της δουλειάς, των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, για να πετύχουν ανάκαμψη των κερδών της πλουτοκρατίας.
Στη γραμματεία ΠΑΜΕ-ΕΥΔΑΠ, θεωρούμε πως η διαρροή της λίστας, άσχετα ποιές ήταν οι προθέσεις όποιου τη διέρρευσε, αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους και υπηρετεί τις μεθοδεύσεις της διοίκησης για απολύσεις μόνιμων εργαζόμενων με αφορμή πειθαρχικά και νομικά παραπτώματα, για μειώσεις μισθών (ανθυγιεινά επιδόματα, βάρδιες κλπ.)και δικαιωμάτων(βαρέα) με την προσπάθεια να επαναχορηγήσει νέες βεβαιώσεις καταλληλότητας σε όλο το «γηρασμένο» προσωπικό, ενδεχομένως αφορά και στη διαμόρφωση συμμαχιών (με συνδικαλιστικές παρατάξεις).
Καλούμε τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, να σταματήσει τη δίωξη εργαζόμενων ως δήθεν υπεύθυνους για τη διαρροή της λίστας με τα ονόματα αυτών που πληρώθηκαν τις άδειες.
Άλλωστε πάει πολύ «να φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης» και να ψάχνουν τιμωρία σε μία διαρροή που κανείς δεν αμφισβήτησε τη γνησιότητα της, λες και το πρόβλημα είναι ποιος το είπε κι όχι ποιος τα πληρώθηκε και γιατί αυτοί συγκεκριμένα (ας βγάλουν συμπεράσματα οι συνάδελφοι).
Οι εργαζόμενοι δεν είχαν κανένα συμφέρον από μια τέτοια ενέργεια, αντίθετα είχε  συμφέρον τόσο η διοίκηση όσο και ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός. Αν θέλουν να βρουν ένοχους, να τους ψάξουν ανάμεσά τους και στους άμεσους συνομιλητές τους(διευθυντές, γεν. διευθυντές που έχουν και έγγραφη «Άποψη») . Άλλωστε είμαστε πεπεισμένοι πως τους ξέρουν.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ, ΣΕ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ, ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ  48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
ΥΓ. Άλλο ένα εργατικό ατύχημα συνέβη σε εργαζόμενο της ΕΥΔΑΠ τις τελευταίο καιρό. Αφού ευχηθούμε περαστικά στο συνάδελφο να κάνουμε και ορισμένες παρατηρήσεις:
1)Όσοι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν εργασία έχουν την απαραίτητη ξεκούραση;(ρεπό, 11 ώρες μεταξύ των βαρδιών κλπ). Ακόμα περιμένουμε απάντηση στην καταγγελία μας από τον ΑΠΡΙΛΗ του 2014.
2)Η αγορά υλικών που γίνεται από το «μικρό ταμείο» και όχι κεντρικά, ελέγχεται και από ποιόν για την ποιότητα των υλικών;
3)Η επάνδρωση των συνεργείων έχει τα απαιτούμενα άτομα;(αρχιτεχνίτη, βοηθό, εργάτη).