Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΑΡΗΣ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                ΓΕΝΑΡΗΣ 2016  

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες  

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί τις άθλιες τακτικές και επιχειρήματα που αξιοποίησαν, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Λέει ότι εξασφαλίζει την  
"προστασία των αδυνάτων" ενώ πετσοκόβει ΕΚΑΣ, αναπηρικές συντάξεις, και καθιερώνει μια εθνική σύνταξη πείνας 384 ευρώ. Πρόκειται για προνοιακό επίδομα, που μόνο αυτό θα εγγυάται το κράτος και θα μπορεί να μειώνεται με την επιβολή πρόσθετων κριτηρίων (εισόδημα, πορεία της οικονομίας κ.λπ.), όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ.  
Η "κοινωνική δικαιοσύνη" που διαλαλεί είναι η εξομοίωση προς τα κάτω, ο φτωχός να πληρώνει για το φτωχότερο και το κεφάλαιο να μένει στο απυρόβλητο.  
Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει: Μείωση των μισθών, μέσω της αύξησης εισφορών των εργαζομένων.  Αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και για τις επικουρικές συντάξεις.  
Νέες ενοποιήσεις Ταμείων, με στόχο τη συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξομοίωση προς τα κάτω. Αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους, άνδρες και γυναίκες, στα 67 χρόνια, για πλήρη σύνταξη εθνική και αναλογική, με τάση παραπέρα αύξησης.  
Μείωση των συντάξεων, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και της μείωσης των επικουρικών. Οι μειώσεις αφορούν νέους και παλιούς συνταξιούχους, αφού η "προσωπική διαφορά" που θα καταβάλλεται στους παλιούς συνταξιούχους θα μπορεί να μειωθεί ανά πάσα στιγμή και θα δίνεται το πολύ μέχρι το 2018.  
Όσοι επικαλούνται τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού κρύβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει διπλά και τρίδιπλα για το Ασφαλιστικό, με τη δουλειά τους, τις εισφορές τους, τη δυσβάσταχτη φορολογία. Κρύβουν ότι κράτος, κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία. Πάνω από 100 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές κράτους και εργοδοσίας προς τα Ταμεία, οι ζημιές από το "τζογάρισμα" των αποθεματικών στο χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα,το "κούρεμα" του PSI.  
Μόνο απ’ την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τα Ταμεία έχασαν μέχρι 1,5 δισ. ευρώ.  
 Ο νόμος Κατρούγκαλου να μη φτάσει καν στη Βουλή. Να αποσυρθεί. Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται!  
 Όσοι μιλούν για τροποποιήσεις και αλλαγές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! Είναι οι ίδιοι που έχουν στηρίξει την ουσία των μέτρων. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που έχουν συνδιαμορφώσει και στηρίξει διαχρονικά την αιματηρή επίθεση που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Είναι τα κόμματα που μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και τώρα κάνουν πως διαφωνούν. Είναι οι δυνάμεις στη ΓΣΕΕ, στα σωματεία και στο κίνημα που έβαζαν και βάζουν εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων, που θολώνουν το κριτήριο τους  με αντιμνημονιακές κορώνες, με παράπονα για κοινωνικούς διαλόγους που δε τους κάλεσαν να συμμετάσχουν μαζί με τους εργοδότες .  
 Ξεσκεπάζουμε τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας που έχουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι εμπόδιο και πρέπει οι εργαζόμενοι να ξεμπερδεύουν με αυτόν μια ώρα αρχύτερα. Καμία εμπιστοσύνη στα παιχνίδια του.  
Είναι βέβαιο ότι κυβέρνηση, κεφάλαιο και ΕΕ, τα κόμματα που τους υπηρετούν θα επιδιώξουν να μας διασπάσουν, να νοθεύσουν το στόχο και τα αιτήματά μας, να σβήσουν τη φωτιά που ανάβει. Ηδη ξεκίνησαν. Τάζουν τροποποιήσεις στους αγρότες, παρατάσεις, μεταβατικά στάδια, όφελος για τους μισθωτούς, ρυθμίσεις για άλλους. Φανερώνουν τον πραγματικό τους φόβο, που είναι η άνοδος του εργατικού - λαϊκού κινήματος και η συμμαχία του λαού με στόχους ενάντια στη στρατηγική των μονοπωλίων.  
Λοιδορούν τις κινητοποιήσεις αυτών των ημερών, κυβερνητικά στελέχη λένε ότι είναι υπέρ των κινητοποιήσεων, ότι καλώς γίνονται αφού πλήττονται αυτοί που τις κάνουν και από την άλλη στέλνουν τα ΜΑΤ εναντίον των απεργών, των αγροτών και όσων διαδηλώνουν.   
Προχωρά συντονισμένα να ολοκληρώσει το έγκλημα καθώς, μαζί με το Ασφαλιστικό, έφερε νομοσχέδιο με προνόμια υπέρ της ιδιωτικής Ασφάλισης, ενισχύοντας έτσι την κερδοφορία των ασφαλιστικών, των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στην Υγεία.  
Έχουμε μια μεγάλη μάχη σε έναν πόλεμο που είναι μπροστά μας. Μπορούμε να την κερδίσουμε! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά το Ασφαλιστικό θα ανοίξει ξανά τα Εργασιακά, θα βάλει εμπόδιο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζομένων. Ήδη επικύρωσε στη Βουλή τον "Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη" που δίνει το δικαίωμα ανταπεργίας στους εργοδότες και απαγορεύει τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία για Εργασιακά και ΣΣΕ.  
Καλούμε όλους και όλες:  
Να συστρατευθούν στον αγώνα μαζί μας, να συμπορευτούν μαζί με το ΠΑΜΕ. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της κυριαρχίας των μονοπωλίων και περνά από το δρόμο της ικανοποίησης των δικών μας αναγκών.  
Αλλη λύση δεν υπάρχει: 'Η τα κέρδη των μονοπωλίων, ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Να φτάσει παντού το σύνθημα: "Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο" να μην τολμήσετε να τον  φέρετε στη Βουλή!  
Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα Ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση!  
Με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:  
Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!  
Δουλειά με δικαιώματα, Ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!  

4 Φλεβάρη! Ολοι στη γενική απεργία! Ολοι στο δρόμο του αγώνα.  
Συγκέντρωση 10:30 ΟΜΟΝΟΙΑ