Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Το τσάκισμα των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων ήταν πολιτική απόφαση ,απαραίτητη  προϋπόθεση για να προχωρήσει ο μακροχρόνιος σχεδιασμός κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ξεπούλημα κερδοφόρων οργανισμών όπως η Ευδάπ.

Σ’αυτό συνέβαλαν οι «καλές διοικήσεις» που τις ευχαριστούν με ανακοινώσεις τους συνδικαλιστικές παρατάξεις που συνεργάστηκαν μαζί τους.

Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ για τη δήθεν δικαίωση μέσω των δικαστηρίων βλέπει μέσα κρυμμένες αλήθειες.

Αντιλαμβάνεται πως ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, βλέπουν τους συνδικαλιστικούς αγώνες σαν παρένθεση (μιας και η αναφορά τους σ’αυτούς είναι σε παρένθεση).

Επιχαίρουν που δε μπήκαν σταθερά κι αμετακίνητα στην «κουβέντα»(τα εισαγωγικά δικά τους)των περικοπών, όταν στη σύμβαση συνομολογούν και συναποδέχονται όλες τις περικοπές καθώς και τους νόμους που τις καθορίζουν, αναφέροντας τους έναν προς ένα (προκειμένου να μη γίνει και κανένα λάθος και στεναχωρήσουμε τ’αφεντικά).

Κι αφού βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε μια κατάπτυστη σύμβαση αποδεχόμενοι το νόμιμο τη σφαγής μισθών και δικαιωμάτων(μιας και εγγράφως αναφέρεται το σύνολο των αντεργατικών ανατροπών) μιλούν τώρα υποτιμώντας και τη νοημοσύνη μας για παράνομες περικοπές.

Και κάνοντας το λιοντάρι καλούν κλείνοντας την ανακοίνωση τη διοίκηση να σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου και να την εφαρμόσει για το σύνολο του προσωπικού.

Όσο σεβάστηκε τις τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου για τους εργατοτεχνίτες που δε τους έβαλε όπως όριζαν τη μισθολογική προαγωγή ποτέ στο μισθό τους (με αποτέλεσμα δυσμενές για τους ίδιους και όλο το προσωπικό).

Καλούμε την πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ να ζητήσει άμεσα από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ την έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων με αίτημα την επιστροφή στη ΣΣΕ του 2009 με πλήρη δικαιώματα εργασιακά, ασφαλιστικά, υγειονομικά και αποκατάσταση των μισθών όπου ως ένα μέσο διαπραγματευτικό (όχι όμως το μόνο)θα χρησιμοποιηθούν και όλες οι κερδισμένες δίκες.

Γιατί δε μπορούμε να ελπίζουμε πως θα «ξεχάσουν» να κάνουν έφεση και στις επόμενες δίκες.

Γιατί οι κατακτήσεις έρχονται μέσα από αγώνες και διεκδικήσεις.

ΜΑΡΤΗΣ 2014