Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέφισσες, συνάδελφοι

Από το 2003  και μετά σταμάτησαν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην ΕΥΔΑΠ,και έχουν πληθύνει οι προσλήψεις προσωπικού με άλλες σχέσεις εργασίας.
Τέτοιες μορφές προσλήψεων είναι: ενοικιαζόμενοι από δουλεμπορικά γραφεία, ΟΑΕΔίτες, πρακτικάριοι από διάφορες σχόλες, 8μηνίτες   κτλ. Οι εργαζόμενοι αυτοί με τις περιορισμένες απολαβές, τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα και χωρίς κάλυψη υγειονομική,αποτελούν αναμφισβήτητα τα πιο βαθιά εκμεταλλευόμενα τμήματα των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ, θύματα στο βωμό  της κερδοφορίας της.
Χαρακτηριστικό  παράδειγμα της εκμετάλλευσης που υφίστανται  αυτοί οι εργαζόμενοι είναι αυτό, που αφορά τους εργάτες που  προσλήφθηκαν με 8μηνη ατομική σύμβαση.

Πιο συγκεκριμένα , οι εργάτες αυτοί δουλεύουν στο ίδιο αντικείμενο ( λύματα-νερό )και στο ίδιο συνεργείο με τους μόνιμους χωρίς να τους καταβάλλεται ανθυγιεινό επίδομα!

Είναι μια απαράδεκτη  ενέργεια της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, με την ανοχή της συμβιβασμένης  συνδικαλιστικής πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ σε ΟΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία, που δε βγάζουν  άχνα  για το θέμα  αν και το γνωρίζουν καλά, ενώ χρόνια τώρα αρνούνται να εγγράψουν στα μητρώα  τους εργαζόμενους με τέτοιες  μορφές απασχόλησης, παρά τις προτάσεις που έχουμε κάνει.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ   να καταβάλει άμεσα το επίδομα αυτό  αλλά και όλα τα επιδόματα  που παίρνουν οι μόνιμοι  εργάτες, να δώσει πλήρη υγειονομική κάλυψη, σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Απαιτούμε όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται άλλες σχέσεις εργασίας,να ενταχθούν στον κανονισμό που είναι ενταγμένο και το μόνιμο προσωπικό.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να εγγράψουν στα μητρώα μελών τους,τους  συναδέλφους  αυτούς, για να έχουν συνδικαλιστική στήριξη.


                                                                    Μάρτης    2014
                                                 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ