Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΕΣΚ Αποχέτευσης - Λάσπη – ψέμα – συκοφαντία – προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΣΚ Αποχέτευσης    Νοέμβρης 2018

Λάσπη – ψέμα – συκοφαντία – προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Πριν από λίγες μέρες, η παράταξή μας στοχοποιήθηκε με συκοφαντική ανακοίνωση που έβγαλε η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου μας (Συμμαχία).
Μια ανακοίνωση με «επιλεγμένες ανακρίβειες» και διαστρεβλώσεις, με φανερή την προσπάθεια να φορτώσουν τις παλιές αμαρτίες τους στην ΕΣΚ..

Ψέμα στο ψέμα όμως, πέφτουν σε αντιφάσεις και ομολογίες, πολύ αποκαλυπτικές για το ρόλο τους.
Όπως π.χ. ότι ο συμβιβασμός για το ζήτημα του 10% ήταν άδικος!
Μόνο που στο συμβιβασμό αυτό, πρωτοστάτησε η παράταξή τους σε συναντήσεις με τον δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεση, κρυφά από τους εργαζόμενους, (φαίνεται πως για τη Συμμαχία είναι συνηθισμένη τακτική να βγάζει συκοφαντικές ανακοινώσεις για την ΕΣΚ, αφού το ίδιο έκανε τον περασμένο Αύγουστο, όπου και εκεί παραδέχτηκε πως οι ΣΣΕ που υπέγραψαν το 2012 και το 2015 δεν ήταν καλές).

Όλοι θυμούνται συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ να ενημερώνουν και να παροτρύνουν τους εργαζόμενους να πάρουν τα λεφτά που θα προκύψουν από το συμβιβασμό για την υπόθεση (άρα είχαν πληροφόρηση από «μέσα»), απεμπολώντας την αύξηση 10% στο βασικό μισθό.
Κανείς δεν έχει ξεχάσει πως ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, διέδιδαν ψέματα πως θα είναι πληρωμένη η εφορία των εργαζομένων, για να «δελεάσουν» τους εργατοτεχνίτες και να αποδεχτούν το συμβιβασμό, δίνοντας έτσι πολύτιμη βοήθεια στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να απαλλαγεί από μια υπόθεση «αγκάθι» στα οικονομικά της και στην περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της.
Η μοναδική παράταξη που διαφώνησε και έδωσε αγώνα, με συγκεκριμένες προτάσεις στα ΔΣ των συλλόγων που συμμετείχε αλλά και στο ΔΣ της ΟΜΕ, ήταν η ΕΣΚ.

Λέγαμε τότε, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, που δικαίωσε το πρώτο γκρουπ εργατοτεχνιτών: να μπει τώρα η αύξηση 10% στο βασικό μισθό όλων των εργατοτεχνιτών και για τα αναδρομικά να συζητήσουμε τον τρόπο που θα τα καταβάλλει η Διοίκηση.

Αυτή την πρόταση την καταψήφιζαν τα συνδικαλιστικά στελέχη της Συμμαχίας και της ΑΚΕ ως ενιαία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ τότε (2006 -2007 και αργότερα).
Αν είχε στηριχτεί από τα σωματεία και την ΟΜΕ αυτή η πρόταση της ΕΣΚ, το ζήτημα θα είχε λυθεί εδώ και μια δεκαετία.

Μετά μάλιστα από τον άθλιο συμβιβασμό (2013), απαιτήσαμε από συλλόγους και ΟΜΕ να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση των εργατοτεχνιτών, με πρόταση να μη γίνει αποδεκτός, να διεκδικηθεί το 10% με τα αναδρομικά και αγωνιστικά.

Όταν απορρίφθηκε η πρότασή μας, προχωρήσαμε σε συγκέντρωση του προσωπικού και μεταξύ άλλων, πρώτοι ενημερώσαμε πως οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν κανονικά την εφορία (αργότερα και αφού οι εργαζόμενοι είχαν πάρει τα χρήματα, βρέθηκαν κι άλλοι μετά Χριστό προφήτες).

Για να προκύψει συνεπώς ευθύνη της ΕΣΚ για τον άδικο συμβιβασμό, όπως τον αποκαλούν τώρα αυτοί που τον συνδιαμόρφωσαν τότε, χρειάζεται ταχυδακτυλουργία.

Αυτό προσπαθούν να κάνουν ανεπιτυχώς, πατώντας στη γνώριμη γι’ αυτούς πρακτική:
όταν δε μας βολεύει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια!

Και επειδή σκόπιμα μπερδεύουν το ΠΑΜΕ με το ΚΚΕ, τους θυμίζουμε πως το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα από όσα απευθυνθήκαμε στη Βουλή (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμός) που ανταποκρίθηκε και κατέθεσε επερώτηση για το θέμα των εργατοτεχνιτών, αμέσως μετά τις αποφάσεις του Α.Π.

Όσο για το «βρώμικο ρόλο» που μας αποδίδουν, τους απαντάμε: «ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ, ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ‘‘ΑΓΩΝΕΣ’’! Στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων, στην υπονόμευση των απεργιών, στις νόθες αρχαιρεσίες συνδικάτων και Εργατικών Κέντρων ζητώντας τη βοήθεια σεκιουριτάδων και αστυνομίας, εκεί που αφήνετε ασυνδικάλιστους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, εκεί που υπογράφετε μειώσεις μισθών 35%! 

Η ΕΣΚ ούτε κρύφτηκε, ούτε έπαιξε ποτέ καιροσκοπικά ή άλλα παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων. Ο καιροσκοπισμός χαρακτηρίζει όλες εκείνες τις δυνάμεις που έχουν προδώσει το κίνημα, δηλ. τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό που και εσείς εκπροσωπείτε».

Οι εργατοτεχνίτες του Ά τομέα έχουν κάνει γνωστό παντού πως η ΕΣΚ δεν έχει καμία σχέση με την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών. Εμείς το επιβεβαιώνουμε, δηλώνοντας παράλληλα τη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημά τους.
Το Προεδρείο του σωματείου τους αγνόησε και έβγαλε ανακοίνωση που τους υποτιμά, τους αντιμετωπίζει ως ψεύτες και υποκινούμενους, ενώ παράλληλα κάνει προσπάθεια να τρομοκρατήσει όλους τους εργάτες της αποχέτευσης, με σκοπό να μην υπογράψουν.

Προκύπτουν όμως αβίαστα κάποια ερωτήματα: αφού και το Προεδρείο του σωματείου και οι εργάτες παλεύουν να κερδηθεί το 10%, τότε ποιο το πρόβλημα με τη συλλογή υπογραφών;
Δε θα ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική θέση του σωματείου, αν το διεκδικεί; Τότε γιατί τέτοια αντίδραση;
Πως γίνεται να υπάρχουν συνέπειες όταν διεκδικούν οι εργάτες το 10% και να μην υπάρχουν όταν διεκδικεί το ίδιο πράγμα το Προεδρείο του σωματείου;
Πως αποτελεί μισθολογικό κόστος κάτι που διεκδικούν οι εργάτες και δεν αποτελεί όταν το κάνει το Προεδρείο του σωματείου;
Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι εργάτες πως τα χαρτιά για τα δικαστήρια παραμένουν στα συρτάρια και δεν προχωράνε; Ποιους εξυπηρετεί η κίνηση αυτή, αν όχι τη Διοίκηση; Υπάρχουν στα συρτάρια άλλες υποθέσεις μπλοκαρισμένες; Αν ναι, γιατί;

Τελικά μήπως το πρόβλημα το έχει η πλειοψηφία του σωματείου;
Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να προβληματιστούν και να βγάλουν συμπεράσματα για τη συμπεριφορά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην αποχέτευση, να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 28/11

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Έξω οι εργολάβοι και τα δουλεμπορικά
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,
μονιμοποίηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην ΕΥΔΑΠ