Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ
 
Συνεχίζουν με απεργία για την ανάκληση των απολύσεων
 
Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων 23 υδρονομέων στις οποίες η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση έσπευσε να προχωρήσει την προηγούμενη βδομάδα, επικαλούμενη απόφαση του Ε' Τμήματος του ΑΣΕΠ.
 Σήμερα, Τετάρτη, έχει αποφασιστεί να γίνουν απεργία και συγκέντρωση όλου του προσωπικού στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης.
Χτες, έγιναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση, επίσης στα Ιλίσια, ενώ ακολούθησε συγκέντρωση στον ΑΣΕΠ, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων και των απολυμένων με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ι. Καραβοκύρη.
Από τη συνάντηση προέκυψε η δέσμευση του ΑΣΕΠ να προβεί σε ενέργειες που θα διευκολύνουν την επαναπρόσληψη των 23 υδρονομέων, ωστόσο ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ισχυρίστηκε ότι μόνο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο μπορεί να δώσει οριστική λύση.
Η εξέλιξη που αφορά στις δεσμεύσεις του ΑΣΕΠ γεννά ερωτήματα για τη στάση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, καθώς έσπευσε να κάνει τις απολύσεις χωρίς περαιτέρω διερεύνηση.
 Κυρίως όμως επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, σε συνδυασμό και με τις αντιφατικές νομικές αποφάσεις διαφορετικών θεσμών (ΑΣΕΠ, Αρείου Πάγου, πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων), ότι η διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά απαιτεί πρώτιστα οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι άμεσες αντιδράσεις των εργαζομένων, η πρωτοβουλία των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να προτείνουν κινητοποιήσεις στην Ομοσπονδία, οι κινητοποιήσεις που ήδη γίνονται, χωρίς να θεωρήσουν δεδομένες τις δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις, είναι οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει σήμερα σε αυτήν την εξέλιξη και δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια.