Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Διακοπές νερού σε Ελευσίνα (Νερό κοινωνικό αγαθό;)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΥΔΑΠ
 
Ζητά διακοπή υδροληψίας σε 530 ακίνητα

Να προχωρήσουν στη διακοπή της υδροληψίας σε 530 ακίνητα ζητά από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες το Περιφερειακό Κέντρο Ελευσίνας με έγγραφό του, «κλείνοντας τα μάτια» στην καταστροφή που υπέστη η περιοχή από τις πρόσφατες πλημμύρες, και στις ζωτικές ανάγκες των πληγέντων.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα 530 περιπτώσεις διακοπής υδροληψίας, οι 377 αφορούν σε ιδιοκτήτες και οι 153 σε ακίνητα που έχουν ενοικιαστεί. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της διακοπής ενεργοποιείται για οφειλές άνω των 400 ευρώ για ακίνητα που τα χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες, και άνω των 100 ευρώ για μισθωμένα ακίνητα.

Την ίδια αδιαφορία επέδειξε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, όταν στο πλαίσιο συνάντησης με την Ομοσπονδία Εργαζομένων, ο Μαν. Χαρατσής, εκπρόσωπος της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης», προέβαλε τα αιτήματα που έχουν διαμορφώσει τα συνδικάτα ύστερα από τις καταστροφικές πλημμύρες, μεταξύ άλλων για διαγραφή των οφειλών και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες, και καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

Ο διευθύνων σύμβουλος, αντί να απαντήσει στα αιτήματα αυτά, αρκέστηκε να πει ότι όσοι τηρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να ενταχθούν στο «κοινωνικό τιμολόγιο»!

πηγή:  Ριζοσπάστης