Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλιστικό -ανακοίνωση



Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Τα επιτελεία της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης προετοιμάζουν το επόμενο και πιο ισχυρό χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Είναι σχεδιασμός κομμένος και ραμμένος στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που ζητούν όλο και φθηνότερη την τιμή της εργατικής δύναμης, άρα εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με τσακισμένους μισθούς, νέα σφαγή στα ασφαλιστικά δικαιώματα που για το κεφάλαιο αποτελούν κόστος.
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.
 Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, να απαιτήσουμε όλοι με μια φωνή να μην φτάσει το έγκλημα στη Βουλή. Καλεί τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ,την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ  σε εγρήγορση και ξεσηκωμό.
Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας.
Το Ασφαλιστικό δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα, είναι η ζωή μας! Στα βάρβαρα μέτρα του καλοκαιριού και στα νέα όρια ηλικίας προστίθεται πλέον ο βασικός πυρήνας που διαλύει εκ βάθρων τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης!
Η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το Ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους αλλά τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.
Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Να είμαστε εκτεθειμένοι στις ασθένειες, στον επαγγελματικό κίνδυνο και η εργοδοσία και το κράτος να σου κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα σου δίνοντας πενιχρές υπηρεσίες επιπέδου πτωχοκομείου.
Η γραμματεία ΠΑΜΕ-ΕΥΔΑΠ σας καλεί σε συγκέντρωση-συζήτηση με θέμα το ασφαλιστικό στο αμφιθέατρο του Περισσού (ΕΥΔΑΠ)  την Τρίτη 12-1-2016 και ώρα 12:οο πμ.