Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΕΣΚ- Συλλόγου Προσωπικού ΜΑΡΤΗΣ 2015




ΕΣΚ- Συλλόγου Προσωπικού
ΜΑΡΤΗΣ 2015
Συγκρότηση Προεδρείου.
Μετά την (για πολλοστή φορά) συγκροτημένη & προσυμφωνημένη μη προσέλευση των μελών του ΔΣ της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στις 16-2 έγινε αντικαταστατικά στις 27-2 η συνεδρίαση συγκρότησης του προεδρείου & επιβεβαιώθηκε η προειλημμένη απόφασή τους, να μοιραστούν τις θέσεις του προεδρείου, αποκλείοντας τις υπόλοιπες δυνάμεις και αγνοώντας τα αποτελέσματα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.
Η παράταξη της ΕΣΚ ως πρώτη δύναμη, κατέθεσε πρόταση συγκρότησης προεδρείου αντιπροσωπευτικού- αναλογικού χωρίς αποκλεισμούς καμίας παράταξης, μιας και μπροστά μας έχουμε να αντιπαλέψουμε την αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και ΕΕ και τη διεκδίκηση της νέας ΣΣΕ.
Το ΣΕΚΕΣ-Σύριζα έβαλε ως προϋπόθεση για να δεχθεί αντιπροσωπευτικό προεδρείο να συμφωνήσουμε στην ανακοίνωσή τους.
Σε ερώτηση του επικεφαλή της ΕΣΚ αν συμφωνούν αυτοί με το πλαίσιο πάλης που βάζει η δική μας ανακοίνωση, μας είπαν, «σε ελάχιστα» και ουσιαστικά έδωσαν στήριξη στη σύμπραξη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ψηφίζοντας λευκό.
Μετά την απόρριψη της δίκαιης και σωστής καθ’ όλα πρότασης δεν είχαμε λόγο να παραμείνουμε και να ψηφίσουμε στη λογική της συναλλαγής, του αποκλεισμού, και της υποτίμησης του αποτελέσματος των αρχαιρεσιών.
Ανακοίνωση Συλλόγου.          
Μια ανακοίνωση συγκρότησης προεδρείου έγινε παραταξιακή ανακοίνωση.
Σχόλιο 1. Οι προσωπικές επιθέσεις στον πρώην πρόεδρο και επικεφαλή της ΕΣΚ πολλές φορές και με ονοματεπώνυμο (τακτική που υιοθέτησε και ο ΣΕΚΕΣ) πέραν από ταγματασφαλίτικες δείχνουν πως κινηθήκαμε στη σωστή κατεύθυνση, αυτή της υπεράσπισης των εργαζομένων χωρίς να δεχθούμε τη συναλλαγή του εργοδοτικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου.
Σχόλιο 2. Αυτοί που σε όλη τη προηγούμενη θητεία δεν έρχονταν στα προγραμματισμένα ΔΣ, ώστε να μη λειτουργεί ο σύλλογος, αναποδογύριζαν τραπέζια βρίζοντας χυδαία και απειλώντας μέλη του ΔΣ και έκαναν αθρόες μεταγραφές μελών σε άλλα σωματεία ώστε να διαλύσουν το σύλλογο προσωπικού, δε μπορούν να μας εγκαλούν για καταστροφική πορεία του.
ΔΣ Συλλόγου Προσωπικού με θέμα <νέα ΣΣΕ>
Αγνοώντας προηγούμενη απόφαση του ΔΣ του σωματείου που ζήταγε ανάκτηση των απωλειών και επιστροφή στη σύμβαση του 2009 καθώς και πλήρη σεβασμό των προηγούμενων απ’ αυτή συμβάσεων κληθήκαμε να καταθέσουμε προτάσεις εκ νέου.
Η σύμπραξη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κινούμενη συντεχνιακά έβαλε διεκδικήσεις οι οποίες ζήτησε να μείνουν στα χαρτιά, αφού θα μπούν στη ΣΣΕ με τον όρο να ενεργοποιηθούν με τη λήξη του μεσοπρόθεσμου και ότι δε πρέπει να βιαστούμε για την υπογραφή της ΣΣΕ.
Δηλαδή ζήσε μαύρε μου μιας και το μεσοπρόθεσμο λήγει τέλος του 2016 και έχουν έτοιμο το επόμενο ως το 2019.
Ειπώθηκε μάλιστα από στέλεχος της ΠΑΣΚΕ ότι πρέπει να διεκδικούμε μέχρι εκεί που μας επιτρέπεται, επιβεβαιώνοντας έτσι τον τίτλο του συμβιβασμένου συνδικαλισμού.
Η  παράταξη του ΣΕΚΕΣ-Σύριζα επιβεβαίωσε την πλήρη ευθυγράμμιση με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, μας είπε να μη βιαστούμε να υπογράψουμε ΣΣΕ μιας και θα κατατεθεί νομοσχέδιο ως τα τέλη του Μάρτη για τα εργασιακά, καθώς και ότι η τωρινή διοίκηση δε νομιμοποιείται να υπογράψει (άραγε δε θα στηρίξει τα συμφέροντα των μετόχων τόσο καλά όπως η νέα, της συγκυβέρνησης;)
Ζήτησε επίσης η αποκατάσταση των μισθών να μη γίνει σ’ όλους τους
εργαζόμενους το ίδιο (όποιος παίρνει πάνω από 3000ε να μη πάρει καθόλου αύξηση) βάζοντας κι εδώ τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, περί των ρετιρέ και υπογείων, όπως μπήκε και για τις συντάξεις, όπως επίσης μέρος της αποκατάστασης των μισθών να μη δοθεί στους εργαζόμενους και να επιστραφεί πίσω στην κοινωνία, λες και είναι οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ αυτοί που τα στερούν από την κοινωνία και όχι η κανονισμοί της ΕΕ, οι θεσμοί(τρόικα), το πρόγραμμα(μνημόνια), οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, τώρα και με τη γνωστή εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με την οποία η συγκυβέρνηση συμφώνησε.
Εμείς ζητήσαμε: όπως και η προηγούμενη απόφαση του ΔΣ προβλέπει, ανάκτηση των απωλειών και επιστροφή στη ΣΣΕ του 2009 καθώς επίσης σεβασμό των ΣΣΕ πριν από αυτή.
1.     Οι αυξήσεις να περιλαμβάνουν όσους εργάζονται στην ΕΥΔΑΠ ανεξάρτητα της εργασιακής τους σχέσης, ίση αμοιβή για ίδια εργασία.
2.     Πλήρη αναβάθμιση της υγειονομικής υπηρεσίας
3.     Ανάκληση της απαράδεκτης εγκυκλίου για την αυτοδίκαιη και δυνητική αργία.
4.     Προσλήψεις προσωπικού με τα ίδια δικαιώματα(οικονομικά, ασφαλιστικά).